Mexikó és Dél-Afrika jóval demokratikusabb, mint Magyarország

A Freedom House Nations in Transit szekcióban Magyarország valóban 45 ponton áll a 100 pontos értékelésből, ám a cég alkalmaz egy másik pontszámrendszert is, a „Global Freedom”-féle csoportosításban és ott hazánk értéke 69 pont – ami még mindig csak részben szabad értékelés. Az alábbi cikkben ez utóbbiakkal hasonlítottuk össze a többi országot. A figyelmetlenségért elnézést kérünk.


Kolumbiában legalább száz ember hollétéről nem tudnak a kormányellenes tiltakozásokat követően, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

A kolumbiai és a magyar demokráciaindex (Forrás: freedomhouse.org)

Mexikóban évente ezreket gyilkolnak meg, időnként a pokol legsötétebb bugyrait idéző módon, országrészekben uralkodnak polgárháborús állapotok, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Mexikó demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Indiában időnként pogromokat tartanak a keresztények ellen, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

India demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Ukrajnában folyamatosak a nemzeti, őshonos kisebbségekkel szemben folytatott támadások, megfélemlítések, az egész ország oligarchák rulettasztala, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Ukrajna demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Az Egyesült Államokban éppen most kezdik felhasználni arra az erőszakszervezeteket, hogy tönkretegyenek jobboldali közszereplőket, és nem is nagyon palástolják ezt az üzenetet, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Az Egyesült Államok demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Németországban a legnagyobb ellenzéki pártot a titkosszolgálat folyamatos megfigyelés alatt tartja, és még mostanában is fel-felmerül a párt megszüntetésének lehetősége – vagy legalábbis a sajnálkozás, hogy ezt nem tehetik meg –, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Németország demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Dél-Afrikában évtizedek óta üldözik, kisemmizik, gyilkolják a fehéreket, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Dél-Afrika demokráciaindexe (Forrás: freedomhouse.org)

Ahogy Kiszelly Zoltán politológus fogalmazott, ha a demokráciaindexet kicseréljük a kiszivattyúzható pénz indexére, Magyarország értéke ugyanez lenne. És itt van a kutya elásva. Azért szükségesek ezek a bugyuta, komolyanvehetetlen kimutatások, azért kell minél több embernek látnia, milyen gonosz, rossz gyerek is Magyarország, mert nem hagyjuk magunkat.

Nem engedjük a gyermekeink oktatását, nem engedjük mérgezni őket, nem engedjük, hogy hazánkba betörjön a kultúrharc ki tudja hányadik felvonása, nem engedjük, hogy teret nyerjen a kínai kulturális forradalom nyugatra szánt változata.

És főleg nem adjuk a nemzeti vagyont. Nem úgy mennek már a dolgok, mint a 90-es években, mikor üveggyöngyökért nincstelenek lettünk.

Úgyhogy nyugodtan készüljünk csak az ilyen kutatások garmadájára. Leszünk még totalitarizmus is!

Trombitás Kristóf

Iratkozzon fel hírlevelünkre