Fa Nándor: A progresszív világrend egy szellemi leépülés

Exkluzív interjú Fa Nándorral az Abszolútban!

Hosszú idő után először nyilatkozott a híres sportember, Fa Nándor. Az Abszolút friss adásában az óceáni szólóvitorlázó volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. Szó volt a magány és az egyedüllét, a vallás és a hit közti különbségről, valamint a globalista ideológiák hosszú távú hatásáról is.

Az a  feltételezés, hogy az ember, ahogy világot lát, utazik és sok kultúrával, emberrel találkozik, nyitottabbá és kozmopolitábbá válik, egyre  liberálisabb lesz, megdőlni látszik. A sportoló szerint pontosan ez az élményhalmaz az, ami az embert megtanítja, hogy befelé keresse önmagát, a saját igazságait. 

A majdnem 94 napos óceáni magányról elmondta: „A magányt rosszul bírom, az egyedüllétet bírom jól” – jelezte a fontos különbséget sportember, majd hozzátette:

„Azt szoktam mondani, hogy az az ember, aki jól elvan a saját szellemiségével, agyával, gondolataival, az csak egyedül van. Az a magányos, aki menekül önmagától. A hosszú egyedüllét azzal a következménnyel jár, hogy az ember bizony farkasszemet néz a saját gondolataival.”

A sportembernek bőven kijutott ebből az egyedüllétből, ugyanis háromszor kerülte meg a Földet egyedül. Fa Nándor 2017-ben a Spirit of Hungary-vel elindult az egyszemélyes non-stop földkerülő Vendeé Globe vitorlásversenyen, 3 hónap után a mezőny legidősebb versenyzőjeként a 8. helyen ért célba.

Toxikus világrend

A Magyar Örökség-díjas sportember szerint az átgondolatlan eszmék olyan toxikus tendenciát mutatnak, amelyre a történelem során már volt példa.

Úgy véli, a a 3 hónap alatt drámaian sokat változott az emberi világ. Úgy fogalmazott, „Előtte vagy nem figyeltem eléggé, vagy nem volt még a genderelmélet, a BLM-mozgalom, a metoo, és nem voltak azok a borzalmasan erőszakos, negyedszintig végiggondolt filozófiák, amik addig, amíg egy ember gondolja, nincs velük baj. De amikor intézményesül és globálisan fújják, ott már baj van, mert ezek nincsenek végiggondolva. Egyik sem megy el a falig.”

Az ilyen átgondolatlan filozófiákból jutott már ki az emberiségnek, ezek amolyan „jaj, de klassz, majd boldoggá tesszük vele a világot” eszmék – azonban ezek mindig tömegmészárlásba futottak. „Amit most látok, az pepitában ugyanaz!” – mondja Fa Nándor. Rossz előérzetét kifejezve elmondta, az ilyen fundamentalista hívei a „jót teszünk a világnak” ugyanolyan erőszakosak, mint amit a történelem folyamán számos alkalommal láthattunk.

A sportember ugyanakkor elmondta,

a progresszív világrend erőszakos betörését az bizonyítja legjobban, hogy csak a józan ész oldalán álló sajtót hallgatva is szembejön a világ irdatlan kretén irányba haladásának visszhangja. A nemzeti kormányok egyfajta szellemi védettséget nyújtanak ezen filozófiák fertőzésétől.

Hozzátette: „a globális erőket pont ez zavarja, hogy vannak zárványok, amikre nem tudnak hatással lenni és nem az történik, amit elképzelnek. Ez a szemükben a nemzetállam bűne, hogy képes még mindig önállóan döntéseket hozni magáról, és ennek igenis meg kell maradnia!”

Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra, hogy ne maradjon le értékes műsorainkról! Kattintson ide!

Földi-Kovács Andrea műsorának korábbi adásait itt találja. Az Abszolútról írt cikkeinket ide kattintva olvashatja.

 

Kiemelt képünkön: Az Imoca Ocean Masters által közreadott felvételen Fa Nándor örül, miután megérkezett új hajójával, a Spirit of Hungary-val New York kikötőjébe 2014. május 31-én. A háromszoros földkerülő vitorlázó és kormányos társa, Goszleth Marcell olimpiai válogatott vitorlázó a 60 lábas (18 méteres) karbon vitorlással a másnap délben rajtoló New York-Barcelona versenyen indult. (MTI/Imoca Ocean Masters/Th.Martinez)

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre