Ruhátlanul pózolt a holokauszt-emléknap „alkalmából” Lukácsi Katalin

Meztelenül elmélkedik a holokauszt tragédiájáról

A közéleti megnyilvánulásairól elhíresült történész, hitoktató, aktivista a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából egy saját magáról készített, ruhátlan fotó alatt elmélkedett közösségi oldalán a holokauszt tragédiájával kapcsolatban.

Disszonánsra, a kommentek alapján sokak szerint öncélúra, kegyeletsértőre és a holokauszt-emléknaphoz méltatlanra sikerült Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítójának szerdai Facebook-posztja, melyben meztelenül pózol egy fekete-fehér képen.

Forrás: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

A képhez fűzött elmélkedéséből az derül ki: ezzel kíván rávilágítani arra, hogy „Auschwitzban pár kiló hússá, és ledarálandó csonttá vált az ember”. 

Persze azt már nem tudjuk meg a bejegyzésből, hogy a milliók tragédiájára emlékező világnapon mi célja lehet egy meztelen fotó közzétételének – hacsak nem eleve a provokáció Lukácsi Katalin célja. A „szerző” posztjában, a képet kiegészítendő, egyebek mellett azt írta: „A Golgota csöppet sem volt értelmesebb, mint Auschwitz, igaz, Jézusnak megadatott, hogy önkéntesen járja azt végig”.

Lukácsi posztja alatt Pápai Gábor, a Fővárosi Törvényszék bírónője szerint cseppet sem kereszténygyalázó karikatúra alkotója is megnyilvánult, ezt írta: „Elismerésem”. Hogy megjegyzése pontosan mire vonatkozik, az nem derül ki.

 

Radnóti Zoltán főrabbi: Lukácsi Katalin hatásvadász képével elvonta a figyelmet a holokauszt emléknap üzenetéről

Iratkozzon fel hírlevelünkre