III/III. helyett 444

A magyarországi Soros-blognak – leánykori nevén a 444-nek – van egy kifejezetten külföldieknek szánt rovata, az Insight Hungary, ahol furcsa véletlen folytán pontosan úgy mutatják be a művelt, nyugati közvélemény számára a belpolitikai történéseket, ahogy az megfelel Magyarország éppen aktuális ellenfeleinek. Megbízható meló ez, a sajtó Redl ezredesei ők. Korábban itt publikált az a Novak Benjamin, aki időről időre feltűnt az amerikai sajtóban is, majd amikor megfelelő hatásfokkal gyűlölködő cikket tett ott közé, a 444 saját szerzőjét szemlézte, bemutatva, hogy odaát a tengerentúlon, a szabadság hazájában miket gondolnak – rólunk, szegény közép-európaiakról.

Káprázatos weyerbélázás!

A rovat persze még megvan, én pedig vállalkozó kedvvel vetettem bele magam a legfrissebb kiadásba. Mindig volt egy érdekes vonzódásom az alternatív valóságok felé, ami gyerekkoromban a Call of Cthulhuval indult, manapság pedig a Kötöttfogás és a Flaszter követésében manifesztálódik. Mivel a kétfedelű poénokat szintén kedvelem, aranyos, már-már személyesen nekem szánt viccként értékeltem a minapi hírlevél címét, ami az elején arról biztosította az olvasót, hogy természetesen a kormányhoz hű média egy művilágot épített fel Amerika jelenlegi helyzetének magyarázatára.

Forrás: 444.hu

Azt is megtudhatjuk a Washingtonban történtek magyarázata közben, hogy a jobboldali média tálalása szerint Biden győzelme, közelgő elnöki beavatása okozta a zűrzavart, miközben nyilvánvalóan nem erről van szó, hanem a gaz fasiszták randalírozásáról. Hiszen – állítja a szerző – a magyar, konzervatív sajtótermékek hamisan állítják, hogy Trump békére intette a szavazóit. Igaz ugyan, hogy a közösségi oldalak pontosan azt követően tiltották le, hogy elkezdte nyugalomra inteni a híveit – nehogy véletlenül hatásos legyen ,– de mindegy, mondtam már, hogy érdekesek az alternatív univerzumépítések.

A következő bekezdésben extrémen jobboldalinak hívja az író a Pesti Srácokat, ahol összeesküvés-elméleteket közölnek, miszerint BLM- és antifa-provokátorok is a Trump-szavazók között lehetettek a Capitoliumba történt behatoláskor, miközben az FBI elmondta, hogy ez nincs így. És ezt rendes, demokratikus ember el is hiszi, hiszen annak idején Colin Powell és Donald Rumsfeld is meggyőzően állították, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak.

Csak a szabadság ellenségei vonták ezt kétségbe.

Ha ez nem lenne elég, a szerző azt is ecseteli, hogy Orbán Viktor a Capitolium ostromlói és a Parlament előtt 2018-ban randalírozók között vont párhuzamot, Fekete-Győr Andrást is példaként felhozva mint baloldali zavargót. Hogy finoman fogalmazzunk, a 444 újságírója az események angolra fordításakor nem bontotta ki az igazság minden részletét. Mert azt ugyan megemlíti, hogy Fekete-Győrt egy füstbomba rendőrök felé dobásával vádolják, de az már érdekes módon kimaradt, hogy a tüntetők rongáltak, gyújtogattak, és hogy ha nem védte volna rendőrsorfal a Parlamentet, akkor alighanem betörtek volna oda. Bonmotként értékelem azért, ahogy szerzőnk Fekete-Győrre mint centrista politikusra hivatkozik.

Ám talán most érünk el a legszebb részhez! Szorgos jelentőnk elsőként hosszan elemzi, hogy az MTI fotósai miket tesznek – és főleg miket nem tesznek –, majd megemlíti, hogy a tavalyi szerencsi választáson a kormánypárti jelöltről, Koncz Zsófiáról töménytelen fotó készült, míg az ellenzéki Bíró Lászlóról egy sem. Koncz pedig annak rendje és módja szerint megnyerte a választást, így a szerző.

Arról egy szót sem ejt, hogy Bíró László rasszista, antiszemita kijelentései miatt egy sor botrányt kellett lábon kihordania az ellenzéknek, nem említi a gazdasági trükközéseit, semmi ilyesmit. Csak a fotók, azok a fránya fotók, hát ez az oka mindennek!

Aztán természetesen van még vakcina elleni hergelés, meg a kormányzat oltási tervének ostorozása, de ez már csak a levezetés. A cél egyértelmű: pontosan tájékoztatni a külföldi érdeklődőket a balos agenda alapján arról, hogy mi történik Magyarországon. Természetesen úgy, ahogy az a progressziónak megfelel. Mert álnaivan persze fel lehet tenni a kérdést, hogy ez az ügynöki munka miért fontos a Soros-blognak, de pontosan tudjuk, miért. Ez a feladatuk, nem több: propaganda ezerrel.

Majd várhatjuk a további, immár megszokott weyerbélázásokat is.

 

Trombitás Kristóf

Szerzőnk további cikkei ide kattintva olvashatók

 

Kiemelt képünk forrása: Insight Hungary/444

Iratkozzon fel hírlevelünkre