Ellenzéki csoport tervezett betörni az Emmibe

Épületfoglalásra készülnek hétfő kora délután egy ellenzéki csoport tagjai az Emmiben – tudta meg a Vasárnap.hu. A szervező arra számít, hogy a botrány keretében százan skandálnak majd a minisztérium aulájában.

„Titkos!” – ezzel kezdődik az a felhívás, amely több olvasónk jóvoltából is eljutott szerkesztőségünkhöz hétfő hajnalban. A szervező H. Zsuzsa felhívása alapján egy ellenzéki csoport 20 perces gerillaakcióra, botránykeltésre készül hétfő kora délután az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületében.

A mozgósító üzenetben H. Zsuzsa azt írja: fontos, hogy legalább 80-100 aktivista összeverődjön, akiket az épületfoglalás előtt a Toldi Moziban készítenek fel.

„Egyszerűen bemegyünk, egy rövid felszólalás után közösen elskandáljuk a petíció szövegéből készült kivonatot, aminek a szövegét megkapjátok a Toldiban. Hogy ez működjön, mozgósításra van szükség, csak akkor hatásos, ha tényleg sokan vagyunk. Szóljunk az elkötelezetteknek, hogy legyünk legalább 80-100-an” – írja a felhívás. A botrány szervezője egyben felkéri társait, hogy vegyék be a beszélgetésbe azokat, akik szerintük alkalmasak az akció végrehajtására.

Az Emmi már korábban is céltáblája volt látványos botrányakciókat végrehajtó ellenzékieknek: Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője például az épület erkélyére mászott fel korábban. 

A hétfő 13:45-re tervezett épületfoglalás kísértetiesen emlékeztet az ellenzéki csoportok által tavaly meghirdetett akciókra, amelyek célja több esetben az államigazgatás ellehetetlenítése volt. 

Kérdéseinket elküldtük a Toldi Mozinak, ha megérkezik az intézmény válasza, frissítjük cikkünket. 

 

Frissítés, 14:45-kor: 

Helyszínen tartózkodó munkatársunk jelentése szerint a minisztérium épületénél a szokottnál több rendőr látható, tüntetők azonban nem jelentek meg a helyszínen – vélhetően éppen azért, mert cikkünk után elmúlt a meglepetés ereje, amire akciójukat alapozták. Az épülethez érkezett forgatóstáb, ám csak az intézmény nevét viselő tábláról készítettek vágóképet, majd távoztak.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre