Félremagyarázás helyett – igenis büntessük a pedofíliát!

Néhány éve még félig viccesen beszéltünk konzervatív körökben arról, hogy szélsőliberális közegből hamarosan a pedofília relativizálására érkeznek majd szép szólamok, sőt, a „középkori” gondolkodás ostorozása lesz a bevett. Most pedig itt van nekünk Révész Sándor, aki a hvg.hu-n egyenesen kilúgozni próbálja az egészet: szegény pedofilok, hát igazán lehetnénk megértőbbek velük szemben…

Na, akkor eddig és ne tovább!

Révész az egész kísérletet nyakon önti erős érzelmi felvezetéssel, majd megpróbálja megfordítani a sztorit, és áldozatvédelemnek bemutatni erőfeszítését.

De a lényeg csak ezután jön – és ami ezután jön, azt akkor sem gondolhattuk komolyan, amikor évekkel ezelőtt „no, majd amikor…” kezdetű kiszólásokkal fekete fellegeket rajzoltunk a társadalom egére. Merthogy Révész kerek perec leírja: „a pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie!”.

Ezen a ponton kapkodunk levegő után.

Igen, kérem, itt tartunk ma! Ennek ad teret az olvasók pénzén a HVG, ennek ad teret a szélsőliberális extremizmus. Ne lehessen büntetni a pedofíliát – követelik hol cukormázzal leöntve, hol a természetes hajlamokkal ördögien vonva párhuzamot. Ez még akkor is tény, ha a szerző a következő bekezdésben finomítani próbál, és ellentmond önmagának.

Valami egészen szürreális módon forgatják (forgatnák) ki négy sarkából a világot, és emelik lassan, de biztosan a normalitás szintjére az oda egyáltalán nem illő dolgokat. Annak kell gondolnunk a házasságot, ami szerintük az, és nem annak, ami természeténél fogva lenne. Annyi nemről kell elfogadóan tudomást vennünk, amennyi szerintük van, és nem annyiról, amennyi valójában létezik. Azt kell elfogadnunk, ami szerintük jó, és nem azt, ami hitünk szerinti, ami felemel, ami értékesebbé tesz. Ha pedig úgy gondolják, itt az idő ajtókat nyitni a pedofília előtt, azt is megteszik, miközben – hisz ebben már nagy tapasztalatuk van, valamiféle aduász a fogalom – kirekesztéssel vádolnak minket.

Azért mi maradjunk meg a normalitás talaján!

Lehessen továbbra is büntetni a pedofíliát – el a kezekkel a gyerekeinktől!

A témához kapcsolódó írásunk itt olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre