Fidesz: Mi Gyurcsányékkal szemben nem elveszünk, hanem adunk az embereknek

A Fidesz Gyurcsányékkal szemben nem elvesz, hanem ad a nyugdíjasoknak és a közfoglalkoztatottaknak - közölte Dunai Mónika fideszes képviselő pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a Fidesz-frakció támogatja a legújabb kormányzati intézkedéseket, a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványt és a közfoglalkoztatottakat érintő foglalkoztatást ösztönző támogatást.

Kijelentette: az a különbség a jelenlegi kormány és a 2010 előtti Gyurcsány-kormány között, hogy “mi nem elveszünk, hanem adunk” az embereknek.

A Gyurcsány-kormány sportot űzött abból, hogyan tudja megrövidíteni a dolgozókat, kisgyerekeseket, nyugdíjasokat. Egyhavi bért, illetve egyhavi nyugdíjat vettek el, miközben a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelték. Gyurcsányék egymillió embert tettek az utcára, és agyonadóztatták azokat, akik dolgoztak, és százezrek szemét szúrták ki segéllyel – sorolta a kifogásait Dunai Mónika.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság talpra álljon, és ennek eredményéből mindenki részesüljön. A gazdasági növekedés 5 százalék körüli, a rezsiutalvány és a foglalkoztatást ösztönző támogatás pedig azt szolgálja, hogy a növekedésből mindenki részesüljön – tette hozzá.

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely pénteken jelentette be, hogy 9000 forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas, és 54 000 forint pluszjuttatást kapnak azok a közfoglalkoztatottak, akik idén az első fél évben legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és ez augusztus 1-jén is fennállt. 

 

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre