Szeptember 7-től történelmi képregényfesztivál Esztergomban

Életre rajzolt múlt címmel történelmi képregényfesztivál és -kiállítás lesz Esztergomban szeptember 7-én A második alkalommal megtartott rendezvényen immár nemzetközi szereplőkkel. Lengyel, cseh és szlovák képregények és rajzolóik mutatkoznak be képeikkel, természetesen a legismertebb magyar művészek – Farkas Lajos, Németh Levente – mellett. Közel 100 rajz kap helyet az esztergomi Királyi Vár Lovagtermének és a Kőtár falain.

Vereckei András múzeumpedagógus, a rendezvény szervezője az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: tavaly augusztus 20-hoz kapcsolódóan rendezték meg az első ilyen jellegű magyarországi fesztivált, ennek folytatása lesz az idei immár külföldi résztvevőkkel is.

Tájékoztatása szerint a rendezvényen történelmi filmeket és regényeket is bemutatnak, az alkotók részvételével pódiumbeszélgetést tartanak az esztergomi vármúzeum nagytermében.

Németh Levente grafikus, a Királyok és keresztek című, Szent István korát bemutató történelmi képregény első részének rajzolója kifejtette: a kiadvány már német, holland és francia kiadónál is megjelent. A történelmi képregények nagyon népszerűek Nyugat-Európában, elég ha csak a hat évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Asterixre gondolunk, amely milliós példányszámban fogy francia nyelvterületen.

A kiállítás ünnepélyes megnyitása: 2019. szeptember 7., 10.00 a Királyi Vár Lovagtermében, Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, Esztergom, Szent István tér 1- ben kerül sor.

Forrás: MTI, facebook   Címlapkép: ttps://www.facebook.com/kepeskronikak

Iratkozzon fel hírlevelünkre