Európai értékek

Az utóbbi években állandóan szemünkre vetik, hogy nem tiszteljük az európai értékeket, de azokat eddig még sohasem sorolták föl nekünk. Így, ha tudni szeretnénk, mik számítanak európai értékeknek, meg kell figyelnünk, hogyan járnak el Európa fölkent, és eme értékeket biztosan betartó vezetői.

Láthattuk, hogy az európai választáson a Néppártra szavazók akaratának fittyet hányva a pártelnök, miután személy szerint nem ő tölthette volna be a szavazás alapján a Néppártnak járó pozíciót, elkezdett a német kancellárral együtt a második helyezett párttal alkudozni. A szavazók akarata ellenére neki akarták átadni a helyet, ha cserébe személy szerint ő, a korábbi csúcsjelölt, valamelyik kevésbé lényeges, de jól fizető vezető állást kaphat.

A demokráciában a szavazók döntenek, de ebben az esetben a szavazókat elárulva szavazataikat nem a célnak és a szabályoknak megfelelően, hanem egyéni érdekek szerint akarták fölhasználni. Erről a vezető személyek a szavazók háta mögött, egyéni érdekeik szerint egyeztettek.

A demokrácia tehát biztosan nem tartozik az európai értékek közé. Viszont biztosan európai értéknek számít a saját tábor megcsalása, a hazudozás, és az egyéni érdekek szerinti kufárkodás.

Jól nézünk ki.

Maróth Miklós

Iratkozzon fel hírlevelünkre