Guy Verhofstadt, Európa sírásója

Az európai liberálisok első embere nem akárkit idézett tegnapi twitter posztjában, mint Simicska Lajost – a „G” napként elhíresült szavai alapján.

 Mi ugyan nem írjuk le, mert az értékrendszerünkbe nem fér bele, de az európai politikában jobbra balra bukfendező Verhofstadt twitterén még megtalálható az írás. 

Ha valaki a közösségi oldalán így beszél a szomszédjáról, már az is elítélendő. Ha ezt a sértést azonban egy szuverén, ráadásul uniós tagállam miniszterelnökével, esetünkben Orbán Viktorral kapcsolatban teszi meg az túlmegy minden határon. Így nem lehet politizálni. Ez a stílus az oviba, esetleg egy-egy intézetbe való, ahol az ilyen szavakért nem jár szankció.

Verhofstadtot el kell ítélni, és jó magaviseletre, bocsánatkérésre kell szorítani. Ez a minimum.

Ha Európa erre, a verhofstadti útra téved, az ilyen és ehhez hasonló kommunikáció lesz a mérvadó. Így fognak a pártok beszélgetni egymással, ha nem az ízlésüknek megfelelően cselekszik valaki. Úgy látszik ez a liberális út, amire Magyarországot nem lehet rákényszeríteni az elmúlt években.

Ez az út pedig, nem keresztény és nem is demokrata.

Magyarország olyan úton halad, ami tisztelettel és az erős nemzetállamok víziójával kikövezve. Ez egy olyan út, amely garantálja Európának, még ezer év múlva is Európát. Verhofstadti út azonban csak rombol.

Biztos van, aki nem kedveli Orbán Viktort, de azoknak is be kell látni, hogy ez a mentalitás csak letaszít, nem pedig felemel. El kell ítélni az ilyen vadhajtásokat, máskülönben Európa sírásója, Verhofstadt folytatni fogja, amit elkezdett.

Forrás: Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre