1,2 millió dollárra büntették az életpárti aktivistát, aki lebuktatta az abortuszklinikát

Titokban készített videók bizonyítják, hogy a Planned Parenthood magzati szervekkel kereskedik.

William Orrick szövetségi bíró versenyjogi törvényekre hivatkozva határozatot hozott az ügyben, mely szerint az életpárti aktivista csoport több mint 1,2 millió dollárt köteles kifizetni a Planned Parenthoodnak, amiért titokban felvételeket készített a klinikán zajló botrányos eseményekről – jelentette a The Christian Post.

A bíró érvelése szerint a Center of Medical Progress (CMP) alapítója, az életpárti aktivista David Daleiden és más aktivisták több helyen is megsértették a törvényt, amikor titokban behatoltak a Planned Parenthood klinikáira és eseményeire.

Az aktivistákra kiszabott büntetés 1 259 370 dollárra rúg, amihez hozzáadódik az ügyvédi díj, valamint az „egyéb károkból” származó veszteség kárpótlása. Figyelembe véve, hogy a bírói döntés egy lassan öt éves tárgyalássorozat végére tesz pontot, a büntetés valós végösszegét egyelőre megsaccolni sem lehet.

Troy Newman, az Operation Rescue aktivistája, aki szintén részese volt az akciónak, április 30-i közleményében bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélethozatal ellen, ugyanis ő és aktivista kollégái semmi rosszat nem tettek.

„Nem vitakérdés többé, hogy a Planned Parenthood abortált magzatok szerveivel kereskedett, ezt a videónk bizonyítja. Ezt a tárgyalásokon is beismerték” – közölte Newman.

A magzatok élethez való jogáért küzdő aktivista hozzátette: „a Planned Parenthood most azt akarja, hogy megfizessük az árát, amiért a világ megtudhatta a mocskos igazságot az ő illegális magzatkiárusító rendszerükről.”

A CMP által közzétett videókon a Planned Parenthood igazgatója, Deborah Nucatola is szerepel, amint egy Los Angeles-i étteremben épp azt részletezi: módosítják a hagyományos abortuszműtét eljárásmódját annak érdekében, hogy a kívánt szervek épek maradjanak – annak ellenére, hogy ez az anya egészségére nézve fokozott kockázattal jár.

„Nagyon jók vagyunk a szív, a tüdő, a máj kinyerésében […] Csak alatta fogok törni, felül nem, aztán meglátom, hogy mindent ki tudunk-e szedni épségben”– közli Nucatola a videóban.

Magyarországon nagy botrányt váltott ki, amikor közel egy évvel ezelőtt a liberális Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin – születésnapja előtt… – szülésznőként pont az életellenes Planned Parenthood támogatására szólított fel a közösségi médiában. 

 

Olvasásra ajánljuk:

Az ENSZ vallási szakértője azt akarja, hogy a keresztények behódoljanak az LMBTQ- és abortusz-aktivistáknak

 

 

Kiemelt képünkön David Daleiden aktivista. Forrása a C-SPAN/képernyőkép.

Iratkozzon fel hírlevelünkre