Tessék-tessék, jegyeket a proletárforradalomra!

Hiányzik még valamelyik ajándék? Lepje meg szeretteit egy életre szóló Élménnyel! Tegye őket egy valódi közösségi esemény részesévé, ahol akár 90 000 másik emberrel közösen törlik el a rasszizmust, számolják fel az éghajlatváltozást, tesznek egyenlővé minden embert és váltják meg úgy ámblokk a bolygót 2020. június 12-én este hat körül! Itt vásárolhatja meg a belépőt, 29,95 euró, sose volt még ilyen olcsó megmenteni a világot!

Azt hiszi a kedves Olvasó, ugye, hogy viccelek. Vagy hogy valamiféle idétlen disztópiát próbálok idekanyarintani, szilveszterre edzvén. De mennyire hogy nem!

Ilyen esemény valóban szerveződik, betűre pontosan a fenti jelszavakkal: a németek Luisa nevű 23 éves gretathunbergje, egy vegán óvszereket gyártó berlini startup, valamint a német társadalom néhány további derék tagja munkálkodik a kivitelezésén, a 26 800 tudóst, tudósnőt és tudósegyébneműt (sic!) számláló „Scientists for Future” együttműködésével, anyámborogass.

Az elképzelések szerint a berlini olimpiai stadionban az egykori nácik helyén egybegyűlő sok-sok lelkes résztvevő néhány órás „érzelmi ráhangolódást” követően vezényszóra előveszi majd az okostelefonját, és mindenféle tárgyban – az éghajlatváltozástól a társadalmi egyenlőtlenségen át a gonosz jobboldali pártok erősödéséig ívelően – egyidejűleg, mind egyszerre petíciókat (sok-sok és még annál is több petíciót) fognak wifin továbbítani a Bundestagnak, amely az elképzelések szerint ennek hatására térdre rogy, s azonmód törvénybe iktatja a társadalom 0,1%-át kitevő reménybeli résztvevők követeléseit, minek következtében – a várakozások szerint – a komplett univerzum összekapja magát és felhagy minden káros kibocsátással, a farkas pedig együtt legel majd a báránnyal.

De, igen, maga az ENSZ-ben is felszólaló, fent említett Klímaluisa hirdeti az igét a beharangozó videóban, tehát nem vicc, ezek tényleg ilyen id*óták. Sőt. A bázisdemokrácia ezen ünnepén való részvételért 30 eurót kell fizetni – illetve nem 30-at, hanem csak 29,95-öt, mert miért ne alkalmaznák az antifasiszta hippi szervezők az általuk maximális hangerővel gyűlölt kapitalizmus bevált pszichológiai árképzését, ha attól jobban csilingel a kassza. És bizony veszik a népek a jegyeket, bár a kezdeti tolongás alábbhagyott: eddig mintegy 25 000 hely kelt el, így egyelőre az sem kizárt, hogy a világ végül 2020. június 13-ára virradóra sem válik univerzálisan zöldesvörössé.

Mindenesetre a tendencia látványos: már az is erős kép volt, amikor az Európai Parlament Bel- és Igazságügyi Bizottsága felállva tapsolt Carolának, a belső indíttatásából úton-útfélen törvényeket sértő rasztahajú német csajszinak, de ez az óvszerstartup által vezényelt anarcho-klímamarxista petíciós woodstock talán még eggyel túlmegy azon, amit élénk fantáziánkban valaha is el tudtunk képzelni. Ezért aztán őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy ez a csurig európaiérték Nyugat, a jogállamiság és a demokrácia kérlelhetetlen és felsőbbrendű őre vajon milyen spektákulumokat tartogat még számunkra az új esztendőben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre