Siket és nagyothalló gyerekeken segít a vásár

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) idén is megrendezi jótékonysági adventi vásárát, a bevételt a Jel Alapítványon keresztül siket és nagyothalló gyerekeket nevelő családok segítésére fordítják.

Az adománygyűjtésen túl a december 1-jén megrendezendő jótékonysági vásár célja, hogy felhívja  a figyelmet embertársainkra, és azokra a családokra, közösségekre, ahol siket és nagyothalló gyermekeket nevelnek – mondta Király Nóra, a Ficsak alapítója a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján. 

Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke, jelnyelven kommunikálva arról beszélt, hogy az itthoni siket és nagyothalló gyerekek boldogulásának, jövőjének kulcsa az, hogy elsajátíthassák a magyar jelnyelvet.

Tempfli Kátya, a Jel Alapítvány elnöke a szervezet “jelnyelvi játszótér” programjáról elmondta, ennek lényege, hogy a halló és siket gyerekek együtt, integráltan, különféle játékos feladatok során sajátítják el a jelnyelvet, és megtanulják elfogadni fogyatékossággal élő társaikat.

A gyerekek a foglalkozások során megtanulják leküzdeni a kommunikációs akadályokat és a jótékonysági vásár bevételét is e program bővítésére, folytatására kívánják felhasználni – tette hozzá.

A Ficsak harmadik éve rendezi meg jótékonysági adventi vásárát. Két évvel ezelőtt a daganatos és leukémiás gyerekek, tavaly a koraszülöttek támogatására fordították a rendezvény bevételét. Az érdeklődőket december 1-jén 10-18 óra között várják a Millenárisra. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre